Олександр Терещенко — новопризначений CDTO Рівненщини

  Перегляди 231

Відтепер цифровізацією Рівненської області займатиметься Олександр Терещенко.

Олександр упроваджуватиме діджиталізацію обласних та місцевих публічних послуг. Зокрема, отримання дозволів, збільшення кількості точок вільного доступу до інтернету, розвиток цифрової освіти.

«Для мене завжди було цікаво вирішувати будь-які життєві ситуації за допомогою цифрових рішень. На посаді CDTO Рівненської ОВА таких викликів і можливостей у мене набагато більше. Для мене це не просто посада, а відповідальна місія та можливість вносити позитивні зміни в наше життя та майбутнє. Пріоритетне завдання — розвивати та впроваджувати інноваційні технології, які покращать життя людей і зроблять Рівненщину конкурентоспроможною», — зазначив Олександр Терещенко, новопризначений CDTO Рівненської ОВА.

Серед основних завдань Рівненського CDTO:

  • підсилення та збільшення мережі надання послуг в області. На сьогодні ЦНАПи працюють у 49 громадах із 64
  • доступ до інтернету для всіх населених пунктів
  • залучення мешканців регіону до цифрової освіти 
  • створення систем оцифрування даних, переведення паперових реєстрів та документообігу в цифровий формат 
  • формування команди цифрових лідерів в ОВА, її структурних підрозділах та громадах

«Шлях до цифровізації на містах відбувається завдяки регіональним CDTO, що впроваджують цифрові ініціативи та створюють унікальні рішення. На сьогодні в 13 обласних військових адміністраціях призначено CDTO. Мінцифра активно працює над тим, щоб у кожній області був призначений CDTO, який має чітку візію цифрового розвитку регіону та здатен обʼєднати цифрових лідерів громад для досягнення поставлених цілей. Підвищення таких показників, як режим «Без паперів», «Візитівка області», «Індивідуальні е-проєкти», «Проникнення базових е-послуг», стає можливим завдяки злагодженій роботі команди регіональної цифровізації», — зазначив керівник регіональної цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Ігор Панченко.

На Рівненщині Олександр уже розробив та впровадив електронну систему погодження й обліку перепусток для автомобілів під час комендантської години. А також систему обліку гуманітарної допомоги, створено мобільний кол-центр із залученням волонтерів.

Крім того, Олександр бере активну участь у робочій групі Міністерства охорони здоров’я України щодо створення концепції телемедицини в Україні. Співпрацює з Міністерством культури та інформаційної політики України в напрямі розробки і впровадження «Реєстру музейного фонду України».

Нагадаємо, що вакантні позиції CDTO є в Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій областях. Мета Мінцифри — забезпечити СDТО в кожній області та громаді, а також надати їм необхідні повноваження й ресурси для досягнення швидких результатів. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт