Мінцифра активно працює над запровадженням електронних виборів в Україні

Прес-офіс
20 березня 2020, 13:59
  Перегляди 2401

Мінцифра активно працює над запровадженням електронних виборів в Україні. Зокрема, на наш запит було проведено Дослідження доцільності запровадження нових виборчих технологій Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії (UK aid).

Автори дослідження відповідають на головне питання:

Які основні проблеми виборчого процесу існують в Україні і як технології можуть сприяти їх вирішенню?

Результати дослідження показують, що:

  • Процес встановлення результатів виборів – найбільш критичний аспект. Варто підвищити прозорість та ефективність передачі та опрацювання даних.
  • Центральна виборча комісія відкрита до впровадження нових технологій. Проте це потребуватиме значних інвестицій у підготовку та підтримку персоналу, на додачу до вартості технічних рішень. У разі впровадження нових технологій, необхідно буде детально враховувати питання кібербезпеки.
  • Необхідно стимулювати людей використовувати е-послуги, щоб підвищити обізнаність про їх можливості, отримати зворотний зв'язок та побудувати довіру.
  • Важливим є також державний механізм ідентифікації особи, якому широко довірятимуть.

Ознайомитися із дослідженням можна за посиланням.

Результати є значущими для Мінцифри та Комітету цифрової трансформації для роботи над напрямком електронних виборів в Україні. Ми намагаємось врахувати всі рекомендації та виклики, щоб зробити майбутні е-вибори максимально комфортними та безпечними для вас.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт