CDTO Campus: триває підготовка драйверів з цифрової трансформації України

  Перегляди 299

У межах CDTO Campus триває підготовка лідерів цифрової трансформації (CDTO).

В Україні вже працюють 55 CDTO, але державі потрібно більше рушіїв цифрових змін на місцях. Тож мета CDTO Campus — підготувати та навчити 1 500 CDTO.

Проєкт пропонує тематичні освітні програми — від створення цифрової стратегії до практичних аспектів цифрової інфраструктури, розвитку цифрової освіти й формування цифрових команд.

Зараз триває навчання за такими програмами:

  • Цифрова трансформація в публічному врядуванні. Програма містить 14 модулів та 56 тем — від цифровізації послуг до їх комунікацій серед громадян. Серед лекторів — фахівці з цифрової трансформації України, запрошені спікери з Польщі, Литви, Естонії тощо. А також представники світових університетів і міжнародних організацій. У програмі беруть участь 32 учасники.
  • UNDP: Лідерська програма для жінок, залучених до цифровізації держпослуг. Навчання поєднує практичні знання та лідерські навички, необхідні для ефективної діджиталізації публічного сектору. Учасниці, які відвідають 70% навчальних модулів, зможуть взяти участь у фінальному навчанні у Швеції. У програмі беруть участь 20 студенток.
  • EU4DigitalUA: Захист персональних даних. Програма дає відповіді на питання про захист персональних даних, пов’язаних із цифровими технологіями, відповідно до критеріїв GDPR. Серед лекторів — провідні фахівці Національного агентства із захисту даних Іспанії (AEPD). На курсі навчається 21 студент. 

Також незабаром розпочнуться дві нові програми та другий потік курсу «Цифрова трансформація в публічному врядуванні». Серед нових програм від CDTO Campus:

  • Лідерська програма «Створюємо цифрове майбутнє. Навчання для чинних CDTO, яке вдосконалить знання у сфері цифрової трансформації. Також учасники відвідають інтенсив у Школі публічної політики Маккорта при Джорджтаунському університеті у Вашингтоні, США. Участь у програмі візьмуть 25 осіб. 
  • Толокар: Імерсивні дні відкритого дизайну. Навчання для CDTO та фахівців, залучених до цифровізації держсектору, під час якого вони дізнаються, як упроваджувати в громадах мобільні майстерні та розв’язувати нагальні проблеми населення за допомогою цифрових рішень. До програми приєднаються 20 студентів. 

Слідкуйте за новинами проєкту та анонсами програм на офіційному сайті проєкту. 

Крім того, у межах проєкту завершилося три програми. Серед них: 

  • AI HOUSE: Основи штучного інтелекту. Короткотривала програма, яка розвиває комплексні навички та надає знання для успішної інтеграції ШІ у сфері державного адміністрування. До навчання приєдналося 46 студентів. 
  • Cisco: Впровадження безпечних цифрових платформ. Курс про основи побудови безпечних цифрових платформ, теорію та практику ефективних рішень і технологій кіберзахисту. Програма нараховує 30 випускників.
  • ОБСЄ: Формування та реалізація політики відкритих даних. Два дводенні тренінги для національних та регіональних CDTO, присвячені відкритим даним. Участь у програмі взяли 67 осіб. 

Також CDTO Campus проводить набір на відкриті гостьові лекції за участі провідних українських та міжнародних експертів. Шукайте анонси лекцій у соцмережах проєкту. 

CDTO Campus втілюється Фондом Східна Європа, фінансується Visa Foundation, Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) й підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, у співпраці з Digitality GovTech Centre of Excellence, під патронатом Міністерства цифрової трансформації України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт