Більше 80 тисяч українців у вересні вперше отримали 4G

  Перегляди 2598

За вересень 2021 року мобільні оператори змогли під’єднати до мережі 4G 688 населених пунктів. Вперше швидкісний мобільний інтернет з’явився у 223 містах, 465 населених пунктів отримали покращений інтернет, а вперше отримали можливість користуватися 4G 81,2 тисячі українців.

Загалом з липня 2020 року завдяки реалізації проєкту LTE900 покращений 4G або нового оператора отримали 8,4 млн українців у 10 тис. населених пунктів. А понад 2,9 млн українців отримали 4G вперше у 8,8 тис. населених пунктів.

На сьогодні в Україні понад 25 тисяч міст та сіл вже мають 4G. Продовжуємо розвивати мережу мобільного інтернету разом з операторами та робити інтернет доступним кожному. Ціль Мінцифри до 2024 року — забезпечити 95% українців доступом до швидкісного інтернету. 

Нагадаємо, що минулого тижня Держспецзв’язку вперше встановили технічні показники якості мобільного інтернету. Це сприятиме розвитку мереж, покращенню якості послуг для українців, а також підвищенню конкуренції між операторами. 

До того ж, у Верховній Раді знаходиться на розгляді законопроект Мінцифри, який зможе  вдвічі пришвидшити виділення земельних ділянок для будівництва мережі (ЗП 5811).

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт